Spring naar de content

Maker Ron Boszhard-persiflage: ‘Hij wordt een terugkerend typetje’

Ron Boszhard heeft vanmiddag nou wel zijn ‘Mladic-rechtszaak‘ gewonnen van de VARAGids, hij gaat het nog zwaar krijgen. Sander van de Pavert, de maker van de bewerkte foto, wil een vast terugkerend typetje gaan maken van de TROS-presentator.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Wat ging er door u heen vanmiddag?
Sander van de Pavert: “Ik was teleurgesteld over de uitspraak. De hoofdredactrice van de VARAGids belde me op en heeft me een stuk voorgelezen. Zij vindt het ook jammer. Je wilt toch dat de tegenpartij met lege handen naar huis gaat.”

Durft u nu nog wel?
“Ik kan doen wat ik wil. De VARAGids bepaalt of het plaatst of niet. De redactie zegt ook weleens nee.”

Had u de commotie verwacht?
“Ik krijg altiíjd boze reacties, vooral na mijn Lucky TV-bijdragen in De Wereld Draait Door. Mensen worden boos over de meest liefdevolle filmpjes. Dus het verbaast me niks dat er mensen zijn die dit te ver vonden gaan. Het is natuurlijk ook op het randje. Ik heb geen hoge pet op van Boszhard, maar het verbaasde me wel hoe hij ermee omging.”

Waarom koos u voor Ron Boszhard?
“Kijk, het is absurdistisch. Ron is natuurlijk geen uitgesproken figuur. Ik had net zo goed voor Jan Slagter kunnen kiezen. Zijn kop had het ook goed gedaan.”

Bent u behalve teleurgesteld ook blij met de media-aandacht?
“Ja, nu weten meer mensen dat ik af en toe met een plaatje in de VARAGids sta. Of Ron ook blij moet zijn is maar de vraag. Als je ziet hoe hij bij GeenStijl en in de Volkskrant wordt aangepakt…”

Hij gaat het zwaar krijjgen?
“Dan moet je maar niet met je gejank naar RTL Boulevard stappen.”

Gaat u nog een follow-up maken?
“Jammer dat het tv-seizoen is afgelopen. Ik had er graag een filmpje in DWDD over gemaakt.”

Een nieuw plaatje in de VARAGids dan?
“Ik weet het niet. Het is toch anders dan DWDD. Daar kan meer, de VARAGids is toch meer een gezinsblad. Maar in DWDD kan ik wel een vast typetje van hem maken, denk ik…”

Zie ook:
De Twitter Top 8 van uitroeptekenfetisjist Ron Boszhard
Mladic nu ook vergeleken met Ron Boszhard

Onderwerpen