‘Kut,’ roepen de doden in Friesland

Mark Traa 20 jun 2011 Politiek

[[image file=”2011-06/schermafbeelding-2011-06-20-om-2.26.31-pm.png” align=”inline” ]]Dat ze in vrede mogen rusten, zeggen we over de doden. Maar op de kerkhoven in Friesland is die rust niet gegarandeerd. Het kan zo maar gebeuren dat er in het holst van de nacht een ghosthunter rondloopt die probeert te praten met de geesten van overledenen.

Ghosthunter Eric heeft een eigen YouTube-kanaal waarop hij recentelijk nieuwe filmpjes plaatste. We zien mensen in het nachtelijk duister over een begraafplaats schuifelen. We zien dat er apparatuur op grafstenen wordt geplaatst en vervolgens komen er moeizame gesprekken op gang. Het piept, ruist en kraakt dat het een lieve lust is. Maar hier, even na de elfde minuut, is er dan toch contact gelegd. Als we het goed hebben kunnen volgen spreekt Eric in onderstaand filmpje met ene Iris, die op 13.03 een hartgrondig ‘kut’ laat horen.

<iframe width=”410″ height=”330″ src=”http://www.youtube.com/embed/mMSaQ3Zl7bc” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

In een tweede filmpje wordt het gesprek voortgezet. Hoor en huiver. En hoop met ons dat we hier niet getuige zijn van een nieuwe rage.

Reageer op artikel:
‘Kut,’ roepen de doden in Friesland
Sluiten