Spring naar de content

Bij de verjaardag van de Hand van God: ‘Diego, we vergeven je nooit!’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Diego Maradona met de hand scoorde tegen de Engelsen. De goal die Argentinië op het spoor zette naar de WK-zege in Mexico wordt nog diep betreurd in Engeland. Lionel Messi is ondertussen bezig de goals van zijn kleine voorganger te kopiëren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Britten zijn nog steeds boos. Verschrikkelijk, zegt toenmalig international Chris Waddle, die zich de woede in de kleedkamer na afloop nog als de dag van gisteren kan herinneren. Kop van het artikel in The Sun: ‘We’ll never forgive you.’ Collega Steve Hodge, die het shirt van Diego na de wedstrijd bemachtigde, geeft de Bulgaarse grensrechter de schuld.

Opvallend is dat Lionel Messi, Maradona’s Argentijnse opvolger als beste voetballer ter wereld, eerder deze week de Hand van God probeerde te imiteren. Hij faalde:
<iframe width=”410″ height=”300″ src=”http://www.youtube.com/embed/lCm54Z6uWF4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

In de kwartfinale op 22 juni 1986 scoorde Maradona tevens de mooiste goal van het toernooi. Dit kunststukje wist Lionel Messi wél perfect te imiteren, in 2007 tegen Getafe.
<iframe width=”410″ height=”339″ src=”http://www.youtube.com/embed/ZyTW9EgIUl8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>