Spring naar de content

Dennis Wiersma (FNV Jong & VVD): ‘Laat de anonieme critici zich melden’

De voorzitter van FNV Jong, Dennis Wiersma, herkent het beeld [[popup file=”2011-06/schermafbeelding-2011-06-23-om-17.11.23.png” description=”dat van hem wordt geschetst in het Financieële Dagblad” alt=” ” align=”inline” ]] niet. Daarin staat dat Wiersma, die naast zijn vakbondfunctie ook VVD’er is, onder vuur ligt bij de vakbeweging vanwege zijn politieke voorkeur. “De mensen achter de anonieme reacties hebben zich nog niet bij mij gemeld.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wat heeft u gemerkt van de onrust?
Wiersma: “Niet veel eigenlijk. Ik heb wel wat tweets zien verschijnen en via via heb ik wat gehoord, maar ik heb naar aanleiding van het bericht in het Financieële Dagblad (FD) eigenlijk vooral veel positieve reacties gehad, binnen de politiek en binnen de vakbond. Er is me in ieder geval geen beroepsverbod binnen de vakbond opgelegd. Maar ik moet ook zeggen: ik ben er pas sinds 1 mei, laat me eerst tonen wat ik wil gaan doen. Van de bronnen die aangehaald worden in het FD heb ik nog niets gehoord.”

Heeft u contact gehad met de vakbonden?
“Ja ik heb met de vakbonden gebeld, onder andere met Henk van der Kolk (FNV Bondgenoten, red.) en John Kerstens (FNV Bouw, red.), en ik heb gevraagd naar de geruchten. Maar ze zeggen allemaal dat de geruchten niet waar zijn, dat het totale onzin is. Dat ze niet weten waar het vandaan komt en dat ze bezig zijn dat uit te zoeken. Politieke voorkeur doet er naar hun en mijn mening ook niet toe. Onder jongeren is ook een grote politieke diversiteit.”

Heeft u iets gemerkt van een tegenwerking?
“Er zijn wel mensen die mij liever niet op deze positie zien. Maar waarom weet ik niet, want de mensen achter de anonieme reacties hebben zich nog niet bij mij gemeld. Met de mensen die kritiek hebben wil ik praten, graag zelfs.”

Het FD spreekt over ‘harde e-mails’ die zijn rondgegaan.
“Er zijn her en der e-mails gestuurd. Maar om nou te spreken van ‘harde e-mails’… Er zijn mensen die wel eens met me willen praten over mijn functie en mijn lidmaatschap bij de VVD. Sommige mensen vinden het niet kunnen. Met hen ga ik gewoon in gesprek.”

Heeft dit gedoe u gedemotiveerd?
“Nee, dit heeft me juist gesterkt. Het heeft een averechts effect gehad eigenlijk, het heeft me iets positiefs gebracht. Ook van andere jongerenorganisaties heb ik goede reacties ontvangen.”

Heeft u ambities om verder te gaan binnen de FNV?
“Dat vind ik moeilijk om te zeggen, want ik zit pas net op deze positie. Op dit moment vind ik dat jongeren prioriteit nummer één moeten worden in het beleid in Nederland.”

Onderwerpen