Spring naar de content

Digitale schandpaal: dit zijn ze!

Dit zijn ze, vier personen uit de politieregio Gelderland-Zuid die worden gezocht voor relatief kleine vergrijpen. De Gelderse hermandad heeft besloten dergelijke vuige types vanaf vandaag aan de natie te tonen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Een inbreker, twee zakkenrolsters en een winkeldief. Het is relatief nieuw dat de politie op deze manier te werk gaat. Doorgaans worden foto’s van criminelen alleen vertoond in Opsporing Verzocht en dan gaat het ook nog eens over zware delicten. In Gelderland gaan ze nu dus uit een ander vaatje tappen.

Het lijkt erop dat De Gelderlander het daar niet helemaal mee eens is. “Is het niet wat extreem om op deze manier verdachten te publiceren na relatief lichte vergrijpen? Ze worden zo toch vrij stevig aan de schandaal genageld,” wil een lokale journalist weten. “Justitie heeft toestemming gegeven om het zo te doen dus dan doen we dat,” reageert de politiewoordvoerder.

Een opmerkelijk moment in de geschiedenis van de opsporing. Eerder deze maand werd de Vereniging Eigen Huis op de vingers getikt door het College Bescherming Persoonsgegevens. De club wilde beelden van inbrekers op haar website zetten maar dit mocht niet van het CBP. Dat zou de privacy van de inbreker aantasten.

Onderwerpen