Spring naar de content

Geld maakt gelukkig. Een beetje dan…

Geld maakt gelukkig, is de algemeen heersende opvatting. Want met een goedgevulde bankrekening verdwijnen alle zorgen. Of zit er ook een keerzijde aan alle weelde? Selfmade multimiljonair Pim Bertens: “Je kunt niet tot je 65ste blijven golfen, vliegen en huizen verbouwen. Dat gaat toch vervelen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ivo van Woerden

‘Een mens heeft problemen nodig,” zegt oprichter van BinckBank en selfmade multimiljonair Pim Bertens (35) op de vraag of geld gelukkig maakt.
“Het gaat om het spel en niet om de knikkers,” vindt Rogier Thewessen (34), een van de oprichters van miljoenenbedrijf Studentenwerk.nl.
“Ik had al een prima leven,” zegt Post- code-Loterijwinnaar Frank Steijns (39) als we willen weten of het geld zijn leven heeft verrijkt. “Het heeft me hoogstens meer gemak gegeven.”

Het is wellicht een cliche?vraag op feesten en partijen, maar: wat zou u doen met een (paar) miljoen? Stel dat de jackpot op uw lotnummer valt? Stel dat uw geweldige idee voor een bedrijf zo aanslaat dat u op slag miljonair bent? Stoppen met werken? Een wereldreis maken? Een zonnig prive?-eiland aanschaffen en een butler inhuren die u in een hangmat onder een palmboom een cocktail komt brengen? Wordt het een Ferrari? Een villa in het Gooi? De opties zijn oneindig.

Frank Steijns uit Amsterdam (zie foto) kwam op 1 januari thuis van een nieuwjaarsborrel bij vrienden, deed thuis de televisie aan en hoorde dat er een prijs van 25 miljoen euro was gevallen in zijn wijk: 12,5 miljoen euro op postcode 1019 en nog eens 12,5 miljoen op de letters die bij Steijns gebouw hoorden. Zeventien van de tweee?nvijftig huishoudens in het gebouw bleken mee te spelen. Onder hen zou, afhankelijk van het aantal loten per  huishouden, het geld worden verdeeld.

Een paar dagen later stond tv-presentator Martijn Krabbe? met een cameraploeg en een gouden enveloppe voor de deur om bekend te maken wat Steijns’ enkele lot waard was. Krabbe? vroeg eerst of Steijns een droom had. “Onder een palmboom in de zon waterfietsen verhuren,” antwoord- de hij. Toen ging de enveloppe open, en daar zat een kaart in met daarop ‘406.000 euro’ gedrukt. Steijns kon het niet geloven: “Helemaal te gek! Wat een bedrag!”

Maar op een tropisch eiland waterfietsen verhuren zit er, ondanks deze enorme prijs, nog niet in. Het gekke van zo’n som geld is dat het ook weer niet zoveel blijkt te zijn dat Steijns financieel onafhankelijk is geworden. Daarvoor is naar schatting zo’n 3,5 miljoen euro nodig. Hij kan zijn baan, accountmanager bij sanitairbedrijf Sphinx uit Maastricht, niet opzeggen.

Lees het gehele verhaal in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen