Spring naar de content

Webmaster Volkert-site ‘bedreigd’

Democratie, het blijft moeilijk voor sommigen. De – anonieme – webmaster van www.volkertvandergraaf.com zegt bedreigd te zijn door aanhangers van de voor de moord op Pim Fortuyn veroordeelde milieuterrorist. De website is inmiddels op zwart, zelf zit de beheerder ondergedoken. “Ze schudden me door elkaar en zeiden: ga hier niet mee door, anders loopt het slecht met je af. Ik bevroor, was doodsbang. (-) Dit moeten vrienden van Volkert van der Graaf zijn geweest.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Dat zegt de man tegen dagblad Metro. “Het is onbegrijpelijk hoe ze mij hebben gevonden. Ik had mijn naam en adres goed afgeschermd.” Volgens de webmaster heeft hij inmiddels ook de aandacht van justitie getrokken. “Waarschijnlijk worden mijn telefoons afgetapt. Ik voel me nu van twee kanten belaagd en weet het gewoon even niet meer. Dit is een dieptepunt in mijn leven. Ik voel nu zelf hoe het is om te moeten zwichten voor bedreiging en terreur. Ik ben bang dat als ik die lieden echt kwaad maak door aangifte te doen, ze me echt afmaken.”

De webmaster kwam vorige week in het nieuws toen hij een interview gaf aan dagblad Metro. Daarin vertelde hij dat Van der Graaf via zijn website voortdurend wordt bedreigd. “De reacties geven aan dat er iets broeit en er nog een enorme frustratie leeft. Ik krijg ook mails van mensen die zinnen op wraak. Er zal echt wel ergens een gek rondlopen die daadwerkelijk iets gaat proberen. Laat ik benadrukken dat het belang van de website voor mij meer ligt in de informatie en de achtergronden dan in de reacties,” zegt hij in het interview.

De moordenaar van Fortuyn werd in 2003 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Bij goed gedrag hoeft een gedetineerde slechts tweederde van zijn straf uit te zitten. Dat betekent dat Van der Graaf -met aftrek van voorarrest – in 2014 vrij zou komen, zo niet eerder. Van der Graaf werd in 2004 door lezers van HP/De Tijd uitgeroepen tot ‘De ergste Nederlander‘.