Spring naar de content

Bonje tussen Volkskrant-columnisten Witteman en De Jong

Gedoe bij Volkskrant Magazine. De ene stercolumnist (Wim de Jong) heeft in een radioprogramma nare dingen gezegd over de andere stercolumnist (Sylvia Witteman). Op Twitter gaat het momenteel hard tegen hard.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wat is er precies gebeurd? Volkskrant-columnist De Jong was afgelopen zondagnacht te gast in de radioshow Echte Jannen (PowNed) op Radio 1. Daarin beweerde hij dat Witteman, collega-columnist bij Volkskrant Magazine, haar columns uit haar duim zuigt: “Ik schrok toen ik in Opzij las dat alles fictie was, of fake. Het is leuker als je alles kunt geloven.”

Witteman reageert haar frustratie vooral af op Echte Jannen-presentator Jan Dijkgraaf. Hij krijgt te horen: “Geen wonder dat dat kutprogramma van jou wordt opgeheven trouwens, met al die sneue laster en voor lul zittende geinterviewden.”

Jan Dijkgraaf reageert: “Ach gossie, meisje toch… kusje erop?”, waarop Witteman weer twittert: “Je kunt trots op jezelf zijn. De ene bona fide columnist afzijken ten koste van de ander. En dan maar denken dat je een held bent.”

Het zit Witteman kennelijk hoog: “Ik verzin mijn stukjes niet. Alles is echt gebeurd. Wim de Jong begrijpt het verschil niet tussen ‘fake’ en ‘fictie’.” Plus: “En nu de straat op, voor ik een steen door twitter gooi.”

Blijf het gevecht vooral volgen via Twitter. Wim de Jong houdt zich vooralsnog muisstil.