Spring naar de content

Grootste concurrent Google+ domineert het nieuwe social network

Google+ is het nieuwe Facebook, maar dan.. eh net iets anders. Je kunt namelijk als gebruiker je contacten opdelen in verschillende categorieën waardoor er afgeschermde gedeeltes, zogenoemde circles, ontstaan. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig bepaalde informatie te delen met bijvoorbeeld uitsluitend je vrienden, collega’s of familie. Concurrent Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, was nieuwsgierig naar de gebruikersopties van het nieuwe social network en maakte een profiel aan. Nu domineert hij Google+.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het nieuwe netwerk is nu een week oud, maar Zuckerberg had dinsdagavond al 35.000 volgers op Google+, terwijl de teller van Googleman Larry Page op 24.000 bleef steken.

Ondanks het bericht dat tweederde van de Google+-gebruikers de overstap wil maken van Facebook naar de nieuwe service, verliep de eerste week van Google+ erg stroef en vol ongemakken. Er zou een lek zijn in de ‘gesloten’ circles en het was tijdelijk niet mogelijk om contacten uit te nodigen. Net als in de eerste fase van Facebook, is het alleen mogelijk om, en alleen in bepaalde gevallen, per uitnodiging een account aan te maken voor Googles netwerkservice. Wel waren early adoptors zeer te spreken over onder andere de mogelijkheid om te videochatten met meerdere vrienden tegelijk.

Onderwerpen