Spring naar de content

Luxeproblemen

Soms, en gelukkig maar, loopt alles anders dan je had gedacht. We gingen de grote liberaal Hans Wiegel eren met een speciaal bewaarnummer. Omdat-ie zeventig wordt. En als een blad als HP/De Tijd uitpakt, dan doen we dat ook goed. Helemaal als de redactie er van het begin af aan met de neus bovenop gestaan heeft, zich erop kan beroemen Wiegels eerste schreden in de politiek live meegemaakt te hebben, als ze hem interviewde in alle stadia van zijn publieke en intieme leven. Dus verzamelden we niet alleen moois uit 45 eigen jaargangen, maar togen redacteur Roelof Bouwman en ik op een mooie lente-avond ook naar een gerenommeerd Blaricums restaurant voor een verjaardagsinterview.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Poorthuis

Niks mis mee, ging allemaal precies zo als we gedacht hadden. Komen we terug, en ik moet bekennen, met in het achterhoofd een lichte dreun die herinnerde aan een bijzondere huiswijn en een goede cognac na, maken we ons hier ter redactie op het nummer te vervolmaken… belt plotseling Zvezdana Vukojevic. “Ik heb een fantastisch verhaal voor jullie.” Dat zijn de mededelingen waar hoofdredacteuren van houden, zij het dat ze er altijd lichtelijk zenuwachtig van worden, vooral als dan ook het woord ‘exclusief’ valt. Want is iets echt exclusief, en hoe lang dan? En…

Enfin, Zvezdana had een heel bijzonder gesprek gehad met de familie van de laatste voortvluchtige verdachte van het Joeslavië-tribunaal. En als we haar verhaal in nummer 27 zouden afdrukken, dan liep het niet weg naar de concurrent en was ook de situatie in Servië nog niet zodanig gewijzigd dat we alweer achter de feiten zouden aanlopen, zoals dat in voetbaltermen heet.

27! Ons Wiegelnummer!

Tja, nooit te lang vooruitplannen is de eerste les in de journalistiek. De tweede: rigoureuze maatregelen nemen als je voelt dat dat nodig is. Dus, beste lezer, als u in dit nummer een aantal actuele pagina’s mist, een autorubriek en een paar columns over man-vrouwrelaties… Weet dan dat we dat hebben gedaan om u liefst twéé heel bijzondere producties te presenteren. En ik waarschuw u alvast: ook het dubbeldikke vakantienummer van volgende week is een musthave.

([email protected])