News of the World stopt. Wie profiteert?

niek stolker 8 jul 2011 Cultuur

Nu de rookwalmen rond Het Nieuws (De! Grootste! Engelstalige! Krant! Ter! Wereld! Stopt!) zijn opgetrokken, kunnen we de balans opmaken. Wie profiteert het meest van de sluiting? Eigenaar Rupert Murdoch zelf, volgens sommigen. Eerder deze week registreerde zijn bedrijf de domeinnaam ‘TheSunOnSunday’. Als hij onder die naam wil doorgaan met de schandaalkrant, kan hij alvast rekenen op tegenstand. Facebookers zijn alvast de groep TheSunonSunday begonnen. “Doe mee, voordat Murdoch zich eraan vergrijpt.

Op de site van News of the World verklaart zoon-van James Murdoch waarom hij de stekker uit de krant trekt. Hij richt zich vooral  op de politieonderzoeken. Het afluisteren van duizenden telefoons noemt hij ‘fout’ en ‘inhumaan’. Volgens kwade tongen is vooral het massaal weglopen van adverteerders de oorzaak van de snelle sluiting.

De mens(en) achter voornoemde Facebook-groep zijn ook een website begonnen (plagerige titel: www.thesunonsundaypaper.co.uk) met nieuws rondom het stoppen van de winstgevende krant.

Reageer op artikel:
News of the World stopt. Wie profiteert?
Sluiten