Spring naar de content

News of the World stopt. Wie profiteert?

Nu de rookwalmen rond Het Nieuws (De! Grootste! Engelstalige! Krant! Ter! Wereld! Stopt!) zijn opgetrokken, kunnen we de balans opmaken. Wie profiteert het meest van de sluiting? Eigenaar Rupert Murdoch zelf, volgens sommigen. Eerder deze week registreerde zijn bedrijf de domeinnaam ‘TheSunOnSunday’. Als hij onder die naam wil doorgaan met de schandaalkrant, kan hij alvast rekenen op tegenstand. Facebookers zijn alvast de groep TheSunonSunday begonnen. “Doe mee, voordat Murdoch zich eraan vergrijpt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op de site van News of the World verklaart zoon-van James Murdoch waarom hij de stekker uit de krant trekt. Hij richt zich vooral  op de politieonderzoeken. Het afluisteren van duizenden telefoons noemt hij ‘fout’ en ‘inhumaan’. Volgens kwade tongen is vooral het massaal weglopen van adverteerders de oorzaak van de snelle sluiting.

De mens(en) achter voornoemde Facebook-groep zijn ook een website begonnen (plagerige titel: www.thesunonsundaypaper.co.uk) met nieuws rondom het stoppen van de winstgevende krant.

Onderwerpen