Spring naar de content

‘Vader Obama wilde Barack afstaan voor adoptie’

Het had niet veel gescheeld of Barack was geen lid van de familie Obama geweest. In een gesprek met de immigratiedienst in Honolulu op 12 april 1961 (zo’n vier maanden voor de geboorte van Barack Obama) heeft zijn vader, Barack H. Obama, gezegd dat hij zijn ongeboren zoon ter adoptie wilde afstaan, meldt The Boston Globe.
Sally Jacobs, journaliste bij de krant, rapporteert onder andere hierover in een boek over het leven van de vader van president Obama, genaamd The Other Barack: The Bold and Reckless Life of President Obama’s Father. Het werk komt 12 juli uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Ann Dunham, de moeder van de president, was op het moment van zwangerschap getrouwd met Barack H. Obama, maar de twee woonden niet samen. Dunham maakte eveneens plannen om haar baby af te staan, zo gaan de geruchten.

Ook in zijn eigen memoires, Dreams from My Father, schrijft president Obama over de overwegingen van zijn moeder om hem te laten adopteren. Familie en vrienden van Ann Dunham hebben altijd ontkend dat zij haar kind wilde afstaan. De woordvoerder van het Witte Huis heeft journaliste Sally Jacobs laten weten dat Obama, in tegenstelling tot wat hij in zijn memoires beweert, er van overtuigd is dat zijn moeder nooit heeft gesproken over adoptie met het Leger des Heils.

Onderwerpen