Spring naar de content

Herman Koch bijt zich vast in de Boeken Top 5

Een selectie boeken die we een maand geleden ook al zagen in de Boeken Top 5, maar dan in een andere volgorde. Houellebecq en Binet hebben S.J. Watson en Jonas Jonasson deze week uit de Top 5 geschopt. Herman Koch mag tevreden zijn; al weken staat zijn Zomerhuis met zwembad in de lijst. Deze week stijgt Koch van vijf naar twee.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het boek van Koch kwam al begin dit jaar uit, maar blijft populair. Wellicht heeft de naderende vakantie invloed op de verkoop van Zomerhuis met zwembad. Van Het Parool kreeg het boek een matige recensie en moet het met drie sterren doen. Recensent Arie Storm: “Literatuur is het niet, literatuur zal het nooit worden, maar binnen dit genre worden beslist slechtere dingen gemaakt.” Jeroen Vullings van Vrij Nederland was wel te spreken over het boek en schreef een minicursus ‘boeken schrijven à la Koch‘.

Nicci French blijft op nummer één en A.F.Th. van der Heijden doet ten opzichte van vorige week nog een stap naar voren met Tonio. Een requiemroman.