Spring naar de content

Dallas is terug: J.R. uit de dood herrezen

U zult er nog een jaar op moeten wachten, desondanks besloot de Amerikaanse televisiezender TNT gisteren een preview van Dallas uit te zenden. Dallas, als in de iconische televisiesoap die liep tussen 1978 en 1991? Jazeker. En er zit nu een vervolg aan te komen. J.R. Ewing (gespeeld door Larry Hagman) doet ook weer mee. Maar wacht eens, was die niet dood…?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Verslaggever dezes weet namelijk zeker dat Ewing aan het eind van de serie – in een reflectief moment besprenkeld met bourbon en een ontmoeting met een demon – de hand aan zichzelf legde. Daarna werd-ie gevonden door zijn jongere broer, Bobby Ewing. Leve het internet: de allerlaatste scène is dus terug te vinden op YouTube. Ziehier de laatste minuten uit het leven van J.R., uitgezonden in 1991.

Nu ja, de wat oudere lezer kan zich herinneren dat de schrijvers van Dallas vaker droom en werkelijkheid door elkaar haalden. Zo bleek het achtse seizoen volledig een droom te zijn van J.R.’s vrouw Sue Ellen. Een noodzakelijke ingeep; het Amerikaanse publiek wilde namelijk Patrick Duffy (Bobby), die uit de serie was geschreven, terug.

En nu is er dus een vervolg op Dallas. U zult er zoals gezegd nog een jaar op moeten wachten, maar hier is de preview. 

Onderwerpen