Spring naar de content

Medvedev: ‘Bier ís helemaal geen frisdrank, mensen!’

Groot nieuws vanuit Rusland, en president Medvedev gaat zichzelf hiermee waarschijnlijk onsterfelijk populair onder de bevolking maken: bier is er per 1 januari 2013 géén frisdrank meer. Dit om escalatie van een ‘nationale ramp’ (zoals hij de zorgwekkende alcoholconsumptie van de Russen eerder al noemde) te voorkomen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De gemiddelde Rus tikt per jaar zo’n achttien liter pure alcohol weg. Dat is twee keer zo veel als wat de VN ‘de kritische grens’ noemt. Niet voor niets staat één op de zeventig Russen te boek als alcoholist, aldus de Volkskrant

Vanaf 1 januari 2013 is het drinken van álle alcoholische dranken – binnenkort dus ook bier – in parken, op stranden, in bossen, in flatportieken, op kinderspeelplaatsen en sportclubs VERBOTEN. Om de nieuwe wet nog een beetje extra kracht bij te zetten, is alcoholreclame eveneens uit den boze, net als bierverkoop aan minderjarigen – iets dat voorheen gewoon kon: het was immers frisdrank.