Spring naar de content

Ronald Jan Heijn roept op tot ‘Hollandse Herfst’

Niet alleen kunst en cultuur moeten er aan geloven, er zal ook maar liefst 600 miljoen euro moeten worden bezuinigd op psychische zorg. Ronald Jan Heijn, neefje van Albert en voormalig directeur van spiritueel centrum Oibibio, begint met protest hiertegen. Zijn initiatief heet Wereld op drift en wil aandacht vragen voor de slechte psychische zorg in Nederland. Niet alleen tegen bezuinigingen, maar vooral voor een nieuwe aanpak van de zorg.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pauline Bijster

Wereld op drift heeft grote ambities: naar voorbeeld van de Arabische Lente wil het initiatief een heuse Hollandse Herfst op poten zetten. Nu is er voor een Hollandse Herfst niet zo veel meer nodig dan regen en grijze luchten, zou je denken, en die krijgen we toch wel. Of bedoelen ze een massaal depressief verzet? Ja, daar lijkt het wel op.

Wereld op drift roept iedereen op een klaagbrief te schrijven over de gangbare psychische en psychiatrische zorg. Bij voldoende respons biedt Heijn de brieven aan in de vorm van een petitie aan minister Schippers van Volksgezondheid. Belangrijkste eis: een onderzoek naar nieuwere vormen van hulp. Mocht u zich geroepen voelen mee te werken aan deze neerslachtige opstand, dan kunt u hier van u laten horen.