Live meeluisteren: de Murdoch & Murdoch-hoorzitting

bas paternotte 19 jul 2011 Politiek

Spannende dag voor Rupert en James Murdoch vandaag: ze worden gehoord door een commissie van het Lagerhuis over hun betrokkenheid bij het afluisterschandaal dat eerder leidde tot de ondergang van de krant News of the World. Ook zal oud-hoofdredacteur Rebekah Brooks worden gehoord. Ondertussen wordt het schandaal groter en groter.

Zo werd maandag het stoffelijk overgeschot gevonden van Sean Hoare, oud-verslaggever van News of the World en de klokkenluider die de zaak aan het rollen bracht. Ondertussen ligt ook Scotland Yard onder vuur en zijn de Londense politiechef en zijn tweede man opgestapt.

Leve de Publieke Omroep overigens. NOS-correspondent Arjen van der Horst zit namelijk bovenop de kwestie. Zijn tweets vindt u hier, en het volledige dossier op zijn weblog. Het trio zal om 15:30 uur Nederlandse tijd gehoord worden door het Culture Committee. De feed vindt u hier en aanvullend – met dank aan de NOS – een [[popup file=”2011-07/schermafbeelding-2011-07-19-om-15.08.48.png” description=”verklarende woordenlijst” alt=” ” align=”inline” ]].

Reageer op artikel:
Live meeluisteren: de Murdoch & Murdoch-hoorzitting
Sluiten