Spring naar de content

Sabine Uitslag onder vuur mantelzorgers

Het lijkt erop dat CDA-Kamerlid Sabine Uitslag in de discussie over het pgb een faux-pas heeft gemaakt. Wie mantelzorg vergelijkt met ‘een eitje voor je lief maken’ en het afzeggen van een ‘yogales’, krijgt de wind van voren. “Mogelijk lig jij na een sfeervolle nacht tot laat op de ochtend in bed: voor mantelzorgers is dat niet weggelegd omdat de zorg er altijd is.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op de website van Zorg en Welzijn vraagt Uitslag in haar column af of een moeder die ‘s nachts drie keer haar kind moet verzorgen ook een mantelzorger is. Ze vraagt zich vooral af of mantelzorg wel te kwantificeren valt. “Mijn boodschap is dat het juist hartstikke waardevol is als je de yogales moet afzeggen omdat je gaat koken voor een doodzieke vriendin. Veel mensen hebben het zo nog niet bekeken.” Woedende reacties zijn het gevolg.

Uitslag reageerde tegenover dagblad Trouw per sms: “Ik bedoelde te zeggen dat mensen meer voor elkaar moeten doen. Dat kan zoveel opleveren.” Maar wat denkt u? Is Uitslag het spoor bijster of heeft ze gelijk? Hoort mantelzorg er gewoon bij of moet het vergoed worden?