Karin Slaughter stoot Nicci French van de troon

jana van de ven 21 jul 2011 Cultuur

Een nieuwe nummer 1 in de Boeken Top 5, eindelijk: Karin Slaughter met Gevallen. Nu.nl geeft het boek drie van de vijf sterren: “Het levert een afdoende spannende thriller op met de zeer gewelddadige passages die Slaughter tot handelsmerk heeft gemaakt.” Nicci French, de nummer 1 van vorige week (én de week daarvoor én de week daarvoor), is afgezakt naar de derde plaats in de ranglijst. Bye bye Nicci!

[[image file=”2011-07/schermafbeelding-2011-07-20-om-14.31.08.png” alt=” ” align=”right” ]]Op plaats 2 staat nog steeds Herman Koch met Zomerhuis met zwembad.

Toine Heijmans weet plek 4 te bezetten met zijn Op zee. Een nieuw boek en een nieuwe naam in de wereld van de fictie. Het romandebuut van journalist Heijmans is door Marja Pruis, recensent bij De Groene Amsterdammer, helemaal kapotgeschreven. Pruis: “Het is het ‘korte zinnen, snel thuis’-proza dat waarschijnlijk door moet gaan voor heldere onderkoeldheid, maar dat je voortdurend het gevoel geeft per ongeluk de versimpelde versie voor beginnende lezers in handen te hebben. Afgezien daarvan heeft Op zee een krukkige en irritante plot. ‘En toen werd hij wakker’, dat werk. Je doet er verder niemand kwaad mee, maar het is een deprimerende gedachte dat dit soort slappigheid moet doorgaan voor een literaire roman.”

Een oude bekende zien we op nummer 5: Jonas Jonasson met het boek met de prachtige titel, De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Reageer op artikel:
Karin Slaughter stoot Nicci French van de troon
Sluiten