Spring naar de content

Wilders noemt ‘linksige’ Cohen ‘ranzig’

Geert Wilders is boos. Waarom? Dat is hij toch wel vaker, hoor ik u denken. Ja, maar nu écht. Op linksigen, om precies te zijn. Die zouden namelijk een ‘politiek slaatje proberen te slaan’ uit de hele ‘Oslo’-kwestie, zo laat de blonde PVV-leider vanochtend via dat dekselse Twitter weten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het begon allemaal met een tweet van Wilders op de ochtend na het drama in Noorwegen (zie hieronder). Niks mis mee, toch? PvdA-leider Job Cohen vindt echter dat Wilders er niet zo makkelijk van af komt: een tweetje over een grote gek en weg is de connotatie tussen het gedachtegoed van de PVV en massaslachter Anders Breivik?

Dat terwijl Wilders gisteren via de website van de partij nog liet weten zich niet verantwoordelijk te voelen ‘voor een eenzame verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt’. “Wij geloven in de kracht van de stembus en de wijsheid van de kiezer. Niet in bommen en pistolen,” aldus meneer Wilders.