Spring naar de content

Mestkevers

Het is wat je noemt een verrassend geluid: De Telegraaf, in veler perceptie toch ’s lands ranzigste krant, is te netjes! Aldus Arendo Joustra, hoofd-redacteur van het deftige opinieblad Elsevier.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Joustra, tevens ex-voorzitter van het Genootschap van Hoofdredacteuren, brak afgelopen week in zijn editorial een lans voor tabloidjournalistiek zoals News of the Wold die bedreef. “Bij dit soort kranten werkt een onaangenaam soort journalisten, zoals ook mestkevers onaangenaam zijn.” Maar, schrijft Joustra, zulke schandaaljournalisten ‘vervullen een nuttige en reinigende rol’. En dan: “De Telegraaf doet als supe-rieure nieuwskrant zijn best, maar is te keurig voor de praktijken van de echte tabloids.”

Te keurig?! Zo’n infame beschuldiging kan Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs niet over zijn kant laten gaan, zou je denken. Maar helaas, hij weigert elk commentaar. Columnist Rob Hoogland wil evenmin reageren. “Sorry, je moet toch echt bij Paradijs zijn.” Enkele uren later neemt adjunct-hoofdredacteur Arno Reekers contact op. “Het spijt me, maar wij vinden hier niets van.”

Toch keurig dat Reekers even terugbelt.