Spring naar de content

Nog maar 1 miljard en 87 miljoen te gaan..

Nu we het toch de hele tijd over schulden en miljarden hebben: 1,1 miljard euro is er volgens de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties nodig om een einde te maken aan de hongersnood in de Hoorn van Afrika. In Nederland is tot nu toe ‘slechts’ 13 miljoen opgehaald. Vandaag daarom de aftrap van de ‘Week voor de Hoorn’; met een toepasselijke slag op de beursgong.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Karen Geurtsen

Ook Giro 555 heeft last van de komkommertijd. Dat terwijl hun benodigde bedrag toch in schril contrast staat met de noodhulp waarmee andere gebieden zich op het moment laten bedruipen om hun hoofd boven water te houden. Neem bijvoorbeeld de 159 miljard aan nieuwe leningen die Griekenland nodig heeft, of de 10 biljoen euro waarmee de VS zijn schuldenplafond omhoog gooit.

Giro 555 gaat nu over op het grovere geschut om het relatief schamele bedrag binnen te halen. We krijgen een actie van de Over Datum Eetclub, de nodige BN’ers die zeggen wat zíj voor (of eigenlijk tegen) de hongersnood doen, cakejesverkopende kinderen, en een slag op de beursgong dus. Toppunt is een YouTube-estafette waarbij iedereen in zijn eigen filmpje mag vertellen wat hij ‘doet’ voor Giro 555. Misschien dat het helpt. Youtuben kan immers ook gewoon vanaf het vakantie-adres..

Onderwerpen