Spring naar de content

De toon van het debat (2)

Onder meer Tofik Dibi (GL) en Job Cohen (PvdA) riepen Geert Wilders (PVV) op zijn toon te matigen naar aanleiding van Breiviks wandaden. Gisteren liet Bas Paternotte op deze website zien hoe het gaat met de toon van het debat op twitter. Vandaag roept auteur Jan Kuitenbrouwer in NRC Next juist weer op tot een hardere toon. Nederland is duidelijk de draad kwijt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Karen Geurtsen

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het nieuwste betoog van over de ‘toon van het debat’ is dus van de hand van Jan Kuitenbrouwer, die eerder ook al op deze site beargumenteerde dat politiek marketing is en het er daarom best wat ruwer aan toe mag gaan. Immers: het idioom van het volk moet vertegenwoordigd worden.

Kuitenbrouwer haalt wat voorbeelden aan uit de tijd ‘dat links in al zijn bevlogenheid weleens een beetje doorschoot’ -de jaren zestig, zeventig en tachtig. Bij het minste geringste was je een ‘nazi’ of een ‘racist’, en progressieve advocaat Gerard Spong schijnt weleens gerefereerd te hebben aan de bio-industrie als ‘het Auschwitz der dieren’. Tegenwoordig houden we liever vriendelijk debat over de toon van het debat..