Spring naar de content

Het wensenlijstje van Anders Breivik

De Noorse Terrorist Anders Breivik zit nu al weer enige tijd in de cel en vond het daarom tijd een lijstje met wensen in te dienen. Hij wil sigaretten, wat kleren en de Noorse regering moet aftreden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Breivik is namelijk meer dan bereid informatie te geven over de twee andere terroristische cellen waarmee hij stelt te hebben samengewerkt. Daar moet echter wel wat tegenover staan:

-De Noorse regering moet aftreden.

-Breivik moet een sleutelrol krijgen in de nieuwe regering.

Daarnaast wil Breivik, die al heeft toegezegd in te stemmen met een psychologisch onderzoek, ook onderzocht worden door Japanse psychiaters omdat zij het concept ‘eergevoel’ kennen.  Volgens zijn advocaat Geir Lippestad is Breivik ‘far, far from the world‘.

Wat ons brengt op de vraag of Breivik nu wel of niet een gek is. In Nederland Opinieland verschillen de meningen. De round-up: ‘Breivik is gestoord‘, Malou van Hintum, de Volkskrant.  ‘Breivik had te weinig seks en is daarom gestoord’, de redactie van het AD. ‘Breivik is overhaast tot gek gebombardeerd‘, Jacq. Veldman, De Jaap. ‘Breivik is niet gek‘, Marcel Hulspas in De Pers. En als laatste: ‘Breivik is een genie‘, iemand op het VARA-vehikel Joop. Breivik’s advocaat houdt het vooralsnog op ‘krankzinnig’ maar dat had hij volgens Nederlandse juristen eigenlijk niet mogen zeggen.