Spring naar de content

Vol is vol

Het ligt politiek gezien enigszins gevoelig, roepen dat Nederland ‘vol’ is. Maandag deed emeritus-hoogleraar economie Joop Hartog (65) het in de Volkskrant. Bij Paul Gerbrands ging terstond de vlag uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De voorzitter van de Club van Tien Miljoen betoogt al jaren dat het hier veel te druk is. Hij spreekt zelfs van ‘een noodsituatie’. Vijf miljoen zou het best zijn, vindt hij net als Hartog. “Eigenlijk is tien al te veel.”

Maar denk nou niet dat Gerbrands tegen migratie is. “We zijn overbevolkt geraakt doordat we zélf hebben doorgefokt.” En nu? Lootjes trekken wie zijn biezen moet pakken? “Nee, dan zadel je een ander op met overbevolkingsproblemen. We moeten de discussie op gang brengen en jongeren voorlichten. Doen: elk stel gemiddeld één kind. Ik zeg: gemíddeld! Dus geen Chinese toestanden.”