Spring naar de content

Utrechtse postzegelverzamelaar zoek in Noord-Korea

Opmerkelijk nieuws uit het Utrechtse: postzegelhandelaar Willem van der Bijl is vermist in Noord-Korea. Hij vertrok drie weken geleden richting het Aziatische land om postzegels en propagandakunst te kopen. Sindsdien heeft het thuisfront niks meer van de Utrechter vernomen. Op zaterdag 30 juli zou Van der Bijl terugkeren maar hij is nooit aangekomen. Inmiddels is het drie weken verder en heeft de familie aangifte gedaan van vermissing.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Is de verdwijning niet al opmerkelijk, de reactie van het ministerie van Buitenlandse Zaken is dat ook. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de melding, maar met Noord-Korea is het lastig contact te onderhouden. De dichtstbijzijnde ambassade van het communistische land staat in het Zwitserse Bern.”

Laat Nederland nou ook een ambassade in het Zwitserse Bern hebben. Om precies te zijn op de Seftingenstrasse 7. Met de auto is het dan nog geen zeven minuten naar de Pourtalesstrasse 43 waar de Noord Koreaanse [[popup file=”2011-08/bern.jpg” description=”ambassade is gevestigd” align=”inline” ]]. Zo moeilijk is het dus niet om met de Noord-Koreaanse autoriteiten in contact te komen.

Laten we hopen dat Willem van der Bijl snel gevonden wordt.