Spring naar de content

Mariko-gate: Buitenlandse Zaken heeft niets weerlegd

Mariko Peters had haar relatie met Robert Kluijver eerder moeten melden, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een tik op de vingers voor het GroenLinks-Kamerlid dat de gedragscode voor diplomaten overtrad. “Niets van wat wij hebben geschreven is weerlegd door Buitenlandse Zaken,” reageert HP/De Tijd-hoofdredacteur Frank Poorthuis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens het onderzoek werd ze in haar advisering over een subsidieverzoek aan haar minnaar niet beïnvloed door haar gevoelens voor haar minnaar. Wel gaf Peters vrijdag toe dat het ‘beter was geweest’ als ze haar ‘eerste ontluikende gevoelens‘ met de postleiding in Kabul had besproken.

Peters gaf eerder deze week aan naar de Raad voor de Journalistiek te stappen vanwege een artikel in HP/De Tijd over belangenverstrengeling in Kabul en kinderontvoering.

Hoofdredacteur Poorthuis benadrukt dat zijn weekblad niet de intentie had Peters ten val te brengen. “Wij hebben twee zaken aan de kaak gesteld: het feit dat ze betrokken was bij de ontvoering van drie kinderen van haar partner en het overtreden van de gedragscode voor diplomaten. Niets van wat wij hebben geschreven is weerlegd door Buitenlandse Zaken.”

Onderwerpen