Spring naar de content

Nederlanders ontevreden over seksleven

Nederlanders geven hun seksleven gemiddeld een 5.9, blijkt uit het onderzoek De naakte waarheid over seks waarvan de resultaten deze week verschijnen in Psychologie Magazine. Een nogal belabberd cijfer, dat magere zesje. De reden voor de ontevredenheid? We willen meer. Singles én mannen en vrouwen met een relatie. Hoe vaak doen we het dan? Eén keer per week: te weinig volgens de ondervraagden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Tweederde is wél tevreden over hun eigen seksfrequentie. Zij geven vooral moeheid aan als reden voor het lage cijfer dat ze aan hun seksleven geven. Een op de vijf Nederlanders heeft het afgelopen half jaar helemaal geen seks gehad. Een ander opvallend resultaat: 78 procent van de zestigers doet het nog steeds. Over de toekomst hoeven we ons geen zorgen te maken.

De mensen die het meest tevreden zijn over hun seksleven, zijn zij die er tijd en ruimte voor maken.

Voor het onderzoek werden vijfhonderd Nederlanders tussen de 18 en 69 jaar anoniem ondervraagd. De samenstelling van de groep is representatief voor de Nederlandse bevolking: mensen met en zonder relatie, homo- en heteroseksuelen, mannen en vrouwen, hoog- en laag opgeleid.

Ook Viva komt vandaaag met uitslagen van een seksonderzoek: naar orgasmen van vrouwen. Hieruit blijkt dat de helft van de vrouwen haar orgasme wel eens, of vaak, faket. De vrouwen die niet faken, doen dit omdat dit tegen hun gevoel ingaat. Bijna alle vrouwen (96%) lukt het om klaar te komen en de meeste vrouwen lukt het het beste als ze het zelf doen, blijkt uit Het grote klaarkom-onderzoek van Viva.