Spring naar de content

Sarah Palin niet de enige rare Amerikaanse presidentskandidaat

Dacht u dat het na Sarah Palin niet gekker kon in de Amerikaanse politiek? Jawel hoor. Amerika barst van de vreemde vogels die president willen worden. Een rijtje rare Republikeinse presidentskandidaten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

1. Rick Perry
Pas afgelopen zaterdag kondigde Rick Perry formeel zijn kandidaatstelling aan. Perry is zeer omstreden, maar populair bij zowel de gevestigde Republikeinse orde als de protestbeweging van de Tea Party. Rick Perry is bovenal evangelist en wil zijn geloof opdringen en niet-Christenen bekeren. De langstzittende gouverneur van Texas riep dit voorjaar drie dagen uit tot bidstond voor regen, vanwege de extreme droogte in de staat.

2. Rick Santorum
Hij staat er niet goed voor in de peilingen en is waarschijnlijk geen kanshebber meer naast het drietal Romney, Bachmann en Perry, maar hij kwam in de loop naar de kandidaatstelling wel vaak in het nieuws vanwege zijn nogal domme uitspraken. Hij vergeleek het homohuwelijk met man/dier-relaties, werd ‘gepest op interneten gaf ‘links de schuld van slechte geschiedeniskennis bij jongeren‘.

3. Michele Bachmann
Bachmann en haar man hebben een kliniek waar homoseksuelen zich kunnen laten genezen. Daarbij vergelijkt de presidentskandidate, voortgekomen uit de populistische Tea Party Movement, zichzelf met seriemoordenaars en heeft ze 23(!) pleegkinderen opgevoed. Ze heeft inmiddels een imago van een dom gansje. En dan verspreekt ze zich ook nog wel eens. De media kunnen het niet laten om Bachmann op de hak te nemen. Vorige week werd ze op de cover van Newsweek afgebeeld als een ‘nutjob’. Ook onderstaande foto, gemaakt op de Iowa State Fair, is wereldwijd verspreid. Ondanks dit alles, staat Michele Bachmann er niet slecht voor in de peilingen.

4. Donald Trump
Obama wist Donald Trump goed voor gek te zetten eind april tijdens het Correspondent’s Dinner. The Donald veroorzaakte ophef rond het geboortecertificaat van de huidige president. In mei gaf Trump aan de private sector nog niet te willen verlaten. De vastgoedmagnaat twijfelt nu toch of hij zich kandidaat wil laten stellen voor de Republikeinen voor de verkiezingen van 2012. Hij maakt zich boos om het gepruts rondom het schuldenplafond van de Verenigde Staten.

<iframe width=”470″ height=”330″ src=”http://www.youtube.com/embed/qfIO6leI4lM” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

5. Jimmy McMillan
Door zijn flamboyante uiterlijk denk je in eerste instantie te maken te hebben met een komiek of een tweede Hulk Hogan, maar deze man is bloedserieus als het om politiek gaat, en dan vooral – eigenlijk alleen – woon- en werkgelegenheid. Als grondlegger van de Rent Is Too Damn High Party deed Jimmy McMillan in 2010 een gooi naar het gouverneurschap voor de staat New York en gaf eind vorig jaar al aan president te willen worden. ‘I’m coming after his black ass,‘ zei hij over Obama.

In het geval van McMillan geldt: beelden zeggen meer dan woorden.
<iframe width=”470″ height=”330″ src=”http://www.youtube.com/embed/x4o-TeMHys0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>