Milieuvriendelijke E.T. kan onze ondergang betekenen

bas paternotte 20 aug 2011 Politiek

Fascinerend onderzoek van NASA en de universiteit van Pennsylvania, leek het. Zou contact met buitenaardsen onze beschaving schaden of zouden we er juist baat bij hebben? Verschillende scenario’s passeren de revue. Van ruimtewezens die ons slaaf maken, aanvallen of opeten tot overleg met de buitenaardsen over de mondiale problemen waar de ruimtebevolking zich voor gesteld ziet. En: een soort GroenLinks-ruimtewezens die de aarde willen uitroeien vanwege de biogassen die we uitstoten.

De ruimtevaart-redactie van HP/De Tijd dacht even aan een hoax, maar Shawn Domagal-Goldman heeft dus daadwerkelijk verschillende scenario’s geformuleerd over buitenaardscontact en hoe dat zou kunnen aflopen. Een fascinerend onderzoek. Zo ligt er een scenario voor als we in contact komen met ‘te bureaucratische ruimtewezens’ (negeren), agressieve ruimtewezens (ogenblikkelijk aanvallen) en vriendelijke ruimtewezens (samenwerken). Enfin, u moet het maar even lezen. Meer bij de collega’s van the Daily Mail

Desondanks moeten we het onderzoek ook niet ál te serieus nemen. Domagal-Goldman werkt wel bij NASA, maar in een verklaring zegt hij dat de pers er mee aan de haal is gegaan. Het is een serieus onderzoek, maar NASA heeft er niets mee te maken, zo zegt hij vandaag in een verklaring. “But I do admit to making a horrible mistake. It was an honest one, and a naive one… but it was a mistake nonetheless. I should not have listed my affiliation as ‘NASA Headquarters’.”

Enfin, in 1996 verfilmde regisseur Tim Burton één van die wat mindere scenario’s.

Reageer op artikel:
Milieuvriendelijke E.T. kan onze ondergang betekenen
Sluiten