Spring naar de content

Burgemeester Wolfsen onder vuur

Aleid Wolfsen moet inmiddels de meest omstreden burgemeester van Nederland zijn. De PvdA’er wordt sinds zijn aantreden achtervolgd door affaires. Niet alleen journalisten wiens krantenoplage door de shredder wordt gehaald of weggepeste homostellen klagen, ook in de directe kring van Wolfsen heerst onvrede. De collega’s van RTV Utrecht spraken met medewerkers van Wolfsen en daar kwam weinig moois uit. Grootste verwijt: de burgemeester heeft moeite met communiceren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De regionale omroep voerde vertrouwelijke gesprekken met ambtenaren, politici, burgers, bestuurders en mensen uit de hoek van openbare orde en veiligheid. Wolfsen schijnt te beschikken over positieve kanten: zo wordt hij omschreven als hardwerkend, sympathiek en heeft hij een enorme dossierkennis. “Hij is ervan overtuigd dat hij het heel erg goed doet” aldus RTV Utrecht.

Maar de kritiek zwelt aan. Een proces dat al langer aan de gang is. Hadden PvdA-Kamerleden Hans Spekman en Ahmed Marcouch eerder al kritiek op hun partijgenoot, in Utrecht zelf gebeurt nu -anoniem- hetzelfde. Een paar pijnlijke conclusies: Wolfsen werkt graag volgens vaste procedures en maakt fouten als hij daarvan afwijkt. Daarnaast is hij slecht in communiceren met de gemeenteraad, politie en de burger. Zijn PR-optreden is rampzalig. Zijn handelen van de laatste tijd wordt ‘krampachtig’ genoemd. De regionale omroep kijkt echter over één belangrijk punt heen: Wolfsen is al meer dan een jaar niet meer verantwoordelijk voor de communicatie van het college. Die ligt in handen van een wethouder van bijwagen D66.

Desondanks is de reportage van RTV Utrecht fnuikend voor Wolfsen. In de Domstad vraagt men zich serieus af of het kies is om de burgemeester voor een nieuwe termijn te benoemen. Iets wat Wolfsen zelf graag wil. Enfin, het item bekijkt u hier.

De foto hierboven is gemaakt door verslaggever dezes op het stadhuis tijdens de verkiezingen van vorig jaar. De burgemeester wilde niet op de foto.