Spring naar de content

Kluun flikt het weer

Haantjes van Kluun doet het goed. Het boek kwam vorige week voor een tweede keer de Boeken Top 10 binnen en nu stijgt het zelfs nog een plaats naar nummer drie. Het is een mysterie dat de boeken van Kluun nog steeds goed verkopen, want de schrijver en zijn boeken worden altijd sterk bekritiseerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Maarten Moll van Het Parool schreef negatief over Haantjes, waarin dezelfde personages opgevoerd worden als in Kluuns eerste romans: “Kiezen voor een prequel met bekende personages is even logisch als gemakzuchtig. Lezers het vertrouwde geven. Alleen is in dit boek niemand ziek, wordt er niet in vreemdgegaan en gaat er ook niemand dood. Dat doet het boek de das om. Haantjes lijdt aan een gebrek aan fantasie. En het is de compositie die dit boek nekt.”

Nicci French ruilt van plek met Kluun en staat nu op plaats vier en de nieuwe Simone van der Vlugt blijft staan op de vijfde plek, net als vorige week. De nummer één en twee van vorige week behouden ook hun plek: Suzanne Vermeer en Karin Slaughter.

Voor ik ga slapen van S.J. Watson, Zomerhuis met zwembad van Herman Koch, De zesde man van David Baldacci, Het huis waar jij van hield van Tatiana de Rosnay en Vaslav van Arthur Japin sluiten de Top 10 in deze volgorde. Vaslav stond al eerder in onze Boeken Top en is nu weer terug. Afgelopen najaar en winter stond de roman van Japin zelfs op nummer één.

Onderwerpen