Spring naar de content

Deze week in HP/De Tijd

(Kijk voor de onderwerpen onder de afbeelding.)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

* Don’t mention the prince
Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zich in 1949 tot het uiterste ingespannen om te voorkomen dat prins Bernhard als betrokken partij zou worden genoemd in een echtscheidingszaak. Klik hier.

* Schulden in suburbia
Een gezamenlijk inkomen van vierduizend euro per maand, een riante koopwoning en… een traject bij de schuldhulpverlening. Hoe suburbia bezwijkt onder de schuldenlast. Klik hier

* De heilige grond van Zeist
Zendelingen, antroposofen en holisten. Een zorgvallei. Bedrijven en organisaties vervuld van goede bedoelingen. Welkom in Zeist, het epicentrum van mens- en milieuvriendelijk Nederland. “Dit is van oudsher een streek voor intellectuele gelukzoekers.” Klik hier.

* Beatrijs Ritsema over de stank van vroeger
Elke week één artikel in zijn geheel op de website. Deze week de column van Beatrijs Ritsema. “Opmerkelijk hoe de opvatting over de geur van rookwaren is veranderd.” Klik hier.

* Duuuuuuude, yeah!
Jeff Bridges had het niet kunnen vermoeden tijdens de opnamen van The Big Lebowski, maar de ‘The Dude’, de sukkel die hij in die film speelde, is onwaarschijnlijk populair geworden. Zijn fans waren dan ook massaal aanwezig bij de presentatie van de blu-ray-editie van de film. Klik hier.

Onderwerpen