Spring naar de content

Het hipste opsporing verzocht-filmpje ooit

Wat stichting Mediamatic uit Amsterdam precies doet weten we niet, ze zijn in ieder geval heel erg creatief. En er is bij ze ingebroken. In de maand augustus zijn onverlaten maar liefst tienmaal binnengedrongen in het bedrijfsverzamelgebouw Duijntjer CS. In de nacht van zondag op maandag was Mediamatic aan de beurt. Buit: 2500 euro cash en 12 computers. Totale schade 15.369 euro. Enig lichtpuntje in het verder zo duistere tranendal: er hing een beveiligingscamera.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat is natuurlijk tegen het zere been van Jacob Kohnstamm, baas van het College voor bescherming van persoonsgegevens (CBP). Begin deze maand meldde de privacywaakhond dat mensen die filmpjes en foto’s van criminelen op internet te zetten, binnenkort direct een boete krijgen die kan oplopen tot 25.000. Want, vindt Kohnstamm, “Grondrechten gelden voor iedereen, ook voor een dief.”

Enfin, het hipste opsporing verzocht-filmpje ooit ziet u hieronder. Meer informatie over de inbraak hier.

Onderwerpen