Spring naar de content

Zestig

Met Jan Smit al op volle kracht (Lang leve de tv, zaterdagavond, Nederland 1) en Frits Sissing nog op komst (Licht uit, spot aan!, binnenkort op de plek van Lingo) mag gevoeglijk worden aangenomen dat Philip Freriks met Vierkante ogen het meest inhoudelijke programma over het zestigjarig bestaan van de Nederlandse televisie in huis heeft.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De opzet is simpel: twee gasten en één thema per uitzending. Met Cornald Maas mocht ik aanschuiven bij het onderwerp ‘talkshow’, en heel attent liet de VPRO weten dat de serie op 19 augustus zou beginnen op Nederland 2.

Dat moest een vergissing zijn, want in drie gidsen kon ik het nergens vinden. Goed, het was geen spectaculaire tv geworden, de fragmentjes waren wat obligaat, Freriks had weinig gelegenheid tot doorvragen, maar het zou toch niet zo zijn dat de netmanager het last minute naar de prullenmand had verwezen?

Of… Zou dat het zijn? “Kijk op themakanalen: Geschiedenis 24”? Maar dat was om tien uur ’s ochtends! Jawel, hoor, daar stond het. Het kwam mij even voor als een tikkeltje verspilling van publiek geld, ik had toch gewoon een heus decor gezien en daar wel vier camera’s omheen, en dat werd dan even weggezet in schooltelevisietijd?

Slagvaardig ging ik op zoek naar een beter uitzendplekje op Nederland 2. Ergens kon toch wel een herhaling sneuvelen voor een goed gesprek over televisie? Maar nee, onvindbaar. Nederland 2 bleek deze zomer helemaal volgepleurd met verse waar. Wat een heerlijk land van overvloed!

Onderwerpen