Spring naar de content

D-day voor omstreden burgemeester Wolfsen

Belangrijke ochtend voor de Utrechtse burgervader Aleid Wolfsen (PvdA). In een commissievergadering moet hij zich verantwoorden over zijn handelen inzake de kwestie van het weggepeste homostel Hans van Gemmert en Ton Daalhuizen. Was Wolfsen jarenlang een aimabel Kamerlid met verstand van zaken, sinds zijn aantreden in de Domstad stapelt hij affaire op affaire. Het verhaal van een burgemeester op drift.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens advocaat Yehudi Moszkowicz vindt het stel het handelen van Wolfsen ‘te walgelijk voor woorden‘. Wolfsen, het Openbaar Ministerie en de politie proberen volgens hem ‘hun straatje schoon te vegen’. Voor de zomer kreeg Wolfsen ferme kritiek van het gerechtshof in Arnhem. Het hof schreef in juli een beschikking met de mededeling dat de daders niet meer worden vervolgd. Ook werd ferme kritiek geleverd op het handelen van de Utrechtse driehoek. Daarnaast zou het gerechtshof in Arnhem niet op de hoogte zijn gesteld van alle acties die door de gemeente en de politie zijn ondernomen. Een getuige van een incident werd pas acht maanden later gehoord.

Komende donderdag moet Wolfsen zich wederom verantwoorden. Nu vanwege een onterecht verstrekte subsidie. Vorige week werd bekend dat de subsidie die ‘Jongeren in Actie’ kreeg tegen de regels in niet is voorgelegd aan het college van B en W, maar goedgekeurd door het bestuurlijk overleg krachtwijken Kanaleneiland. Wat bestond uit Wolfsen en drie PvdA-wethouders waaronder de óók omstreden Harrie Bosch. De gemeenteraad wil weten of de PvdA’ers een bondje hebben gesloten om de subsidie er doorheen te krijgen. De coördinatoren van Jongeren in Actie staken het geld vervolgens in eigen zak.

Ochtendblad De Telegraaf speculeert inmiddels op het opstappen van de geplaagde burgemeester. Het is nog even afwachten of het daadwerkelijk zover zal komen. Het debat van vandaag begint om 11:00 uur en dat volgt u hier.

Onderwerpen