Spring naar de content

Martin Bosma stelt idiote Kamervragen over oud-werkgever NRC

De politicus achter Kamervragen over Kinderen voor Kinderen (‘vernedert Nederlanders‘) , de ‘onvermijdelijke opheffing van België’ en NOS-correspondenten met hoofddoekjes heeft het weer voor elkaar. Nu is de NRC – inderdaad, de krant die hem in maart ontsloeg als columnist – aan de beurt. Serieuze vraag, aan de minister van Onderwijs: “Deelt u een gevoel van verlies dat het eens zo trotse conservatief-liberale avondblad is verworden tot een politiek-correct blad dat een lofzang brengt op de multiculturele samenleving, het EU-nationalisme, de ‘Arabische lente’, de strijd tegen Israel, de kunstsubsidies en dat, behoudens een enkele uitzondering, alleen maar extreem-linkse columnisten heeft?”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Bosma stelt zijn Kamervragen omdat eerder bekend werd hoe groot het aandeel van ondernemer Derk Sauer is in NRC: 9%. “Dat Sauer mede-eigenaar is van NRC was bekend, maar dat het gaat om maar liefst 9 procent is schokkend. Het is nieuw voor Nederland dat iemand met een dergelijk partijprofiel een zo groot gedeelte van een dagblad blijkt te bezitten.”

En: “Grote gedeelten van de Nederlandse elite lezen nog steeds NRC Handelsblad. Zij weten wellicht niet dat hun krant voor bijna een-tiende in eigendom is van iemand die met een rouwband rondliep toen Mao doodging en die de partijkas van de SP spekt. Sauer (voormalig lid van de KEN-ml, de Kommunistiese Eenheidsbeweging Nederland – marxistisch-leninistisch) heeft rechtstreeks invloed op de krant. Hij bepaalt de benoeming van de hoofdredacteur. Volgens de Vara bemoeit Sauer zich zelfs met de inhoud van het dagblad. Van een scheiding tussen eigendom en redactie is blijkbaar geen sprake. Dat is beangstigend. Steeds meer lezers van dit dagblad zullen zich afvragen wat de ware agenda is van hun krant.”

De PVV-vragen – er zijn er nog vier – vindt u [[popup file=”2011-09/schermafbeelding-2011-09-01-om-15.32.34_1.png” description=”hier” alt=” ” align=”inline” ]].

Onderwerpen