Dion Graus wederom in opspraak

bas paternotte 4 sep 2011 Politiek

PVV-Kamerlid Dion Graus is in opspraak. Niet vanwege zijn opmerkelijke taalgebruik maar om een kwestie die eind 2006 in de kranten de kop opstak: de vermeende mishandeling van zijn toenmalige echtgenote. Graus wist zich destijds vrij te pleiten omdat het Openbaar Ministerie de zaak in 2003 geseponeerd had. Het KRO-programma Brandpunt heeft echter de hand weten te leggen op een ambtsbericht van de Maastrichtse hoofdofficier J. Penn-te Strake aan het gerechtshof in Den Bosch. Conclusie: Graus is ten onrechte niet vervolgd.

NRC Handelsblad schrijft vanmiddag: Volgens het ambtsbericht was te bewijzen dat Graus op 13 oktober 2002 tijdens een etentje bij zijn vader verbaal agressief was geweest tegen zijn vrouw en dat hij haar ter plekke gedurende een minuut de keel dichtkneep. Nadat Graus haar had losgelaten dreigde hij ‘een vuurwapen tussen de wenkbrauwen te zetten’. De vader van Dion Graus bevestigde tegenover de politie ‘dat zijn zoon zijn vrouw inderdaad diverse malen bedreigd, mishandeld en de keel dichtgeknepen had‘.

PVV-leider Geert Wilders stond Graus in 2006 toe de beschuldigingen aan zijn adres te weerleggen in een zelfgeschreven rapport. Het dossier bestaande uit elf velletjes was destijd voldoende reden voor Wilders om Graus in de fractie te houden.

Dion Graus ontkent in de uitzending van Brandpunt alle aantijgingen. Zijn advocaat is verbaasd dat het OM in tweede instantie tot de conclusie komt dat er wel voldoende bewijs is. Hij blijft bij de lezing dat het hier gaat om een valse aangifte en dat de zaak afgesloten is.

Reageer op artikel:
Dion Graus wederom in opspraak
Sluiten