Spring naar de content

Belgen reageren lauwtjes op uitverkiezing minst coole volk: ‘Niets van aantrekken’

Belgen zijn de het minst coole volkje ter wereld, volgens gebruikers van de sociale netwerksite Badoo.com. De site vroeg liefst 30.000 mensen uit vijftien landen wat hun favoriete nationaliteit is. De Amerikanen wonnen (Nederlanders werden voor de Mexicanen zevende). De Belgen reageerden opmerkelijk lauw op de vernedering. “Niets van aantrekken.” En: “Noem eens drie Belgen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Dagblad Het Nieuwsblad interpreteert het onderzoek vanmorgen als volgt: de rest van de wereld ziet ons als saaiste land op aarde. 

Moet er een campagne tegenaan gegooid worden om het land op de kaart te zetten? Nee, niet nodig, vindt bekende Vlaming/slimste mens Bert Kruismans. “Cool of niet cool, dat gaat met trends mee en daar kan je niets aan doen. Ibiza is op een bepaald moment supercool. Dan plots super un-cool net omdat het zo lang cool is geweest.”

Journalist Marc Reynebeau, tevens auteur van een aantal boeken over de Belgische geschiedenis, geeft de Belgen wel (een beetje) de schuld van hun niet-coolheid. “We leven niet echt in de overtuiging dat we iets speciaals moeten betekenen in de wereld.”

En: “In Engeland circuleert een grapje over ons land: noem eens drie Belgen. Dan noemen ze Kuifje, Poirot en nog een derde fictieve figuur. We zijn dus niet eens bekend om echte Belgen. Zelf pronken we graag met Eddy Merckx. Maar hoe lang is zijn succes al niet geleden? Ondertussen was er even Kim Clijsters, maar ook zij is alweer weg.”

De tien coolste nationaliteiten:
1. Amerikanen
2. Brazilianen
3. Spanjaarden
4. Italianen
5. Fransen
6. Britten
7. Nederlanders
8. Mexicanen
9. Argentijnen
10. Russen 

De vijf minst coole nationaliteiten
1. Belgen
2. Polen
3. Turken
4. Canadezen
5. Duitsers

Onderwerpen