Ik neem aanstoot aan zoenende homo’s én hetero’s

pauline bijster 7 sep 2011 Politiek

Uit recent SCP onderzoek blijkt dat 41% van de bevolking twee zoenende mannen in het openbaar aanstootgevend vindt, 28% vindt twee vrouwen tongend ook aanstootgevend en 13% ergert zich aan een kussend heterostel.

Nu kun je zeggen: wat erg dat 41% van de bevolking openbare uitingen van homoseksualiteit storend vindt. Maar openbaar gevoos is in het algemeen toch niet iets waarmee je geconfronteerd hoeft te worden onderweg? Het verbaast me dat maar 13% zich daar met mij aan stoort. Met zoenen bedoelen ze vast geen los zoentje op de wang, want dat is niet perse een openbare uiting van liefde.

Verliefde mensen horen zich tijdens openbare bijeenkomsten te onthouden van liefkozingen, schreef Beatrijs Ritsema al eens in Moderne Manieren. Een knuffel, een arm om elkaar heen, vooruit. In Londen ontstond een Kiss-in nadat twee mannen zoenend uit een bar in Soho waren gezet: meer dan 400 mensen kwamen gezellig samen openbaar zoenen als protest. Volgens Fracebook een ware ‘Love Revolution’.

Wel lief hoor, maar doe het lekker thuis, zoenen. Zoenen als in tongzoenen is best wel sexy en intiem. Niet voor niets kiezen sommige prostituees ervoor dit níet te doen. En het is een beetje puberaal. Vooral als de betrokkenen denken dat ze er publiek bij nodig hebben. Elkaar opvrijen doen we doorgaans ook niet op straat. Als je in de supermarkt staat, in de trein zit of in het café, ben je daar om een andere reden dan de liefde bedrijven.

Reageer op artikel:
Ik neem aanstoot aan zoenende homo’s én hetero’s
Sluiten