De nieuwe Ben & Jerry’s-smaak: Schweddy Balls

matthijs prinzen 9 sep 2011 Politiek

Nee, het is geen flauwe grap van de makers van South Park, maar wel een resultaat van een oude, allang vergeten televisie-sketch. In 1998 speelde Alec Baldwin in Saturday Night Live het personage Peter Schweddy, een fictieve banketbakker die bekend stond om zijn smakelijke… ballen. Hilariteit alom destijds.

Dertien jaar later blijken de ijsmakers uit Vermont de grap dus nog steeds hilarisch te vinden. Schweddy Balls-ijs bestaat trouwens uit vanille-ijs met rumballen die overgoten zijn met karamel en melkchocolade. Vooralsnog zal de smaak slechts drie tot vier maanden in de winkels te vinden zijn, tenzij de consument geen genoeg van (vooruit dan) Schweddy Balls kan krijgen.

Overigens is het voor Ben & Jerry’s niet ongebruikelijk bizarre namen voor hun ijs te verzinnen. Zo bestaat al ‘Stephen Colbert’s Americone Dream’ en ‘Jimmy Fallon’s Late Night Snack’, knipogen naar twee populaire Amerikaanse komieken. Ben & Jerry’s schuwt de politiek ook niet: ter ere van het New Yorkse homohuwelijk brachten ze de smaak Hubby Hubby uit (echtgenoot, echtgenoot).

Reageer op artikel:
De nieuwe Ben & Jerry’s-smaak: Schweddy Balls
Sluiten