Eén Nederlandse auteur in topvijf

matthijs prinzen 12 sep 2011 Cultuur

Paulo Coelho blijft met zijn Aleph bovenaan staan in de AKO Fictie Toptien. Voor de tweede week op rij staat de Bella Italia van Suzanne Vermeer op de tweede plek. Vermeer is daarmee de enige Nederlandse auteur in de top vijf.

Nieuw in de top drie is  Het negende schrift van Maya van de Chileense schrijfster Isabel Allende. De roman is een plek gestegen ten koste van de thriller Gevallen van Karin Slaughter. Het Britse schrijversechtpaar Nicci French (Nicci Gerrard en Sean French) completeren net als vorige week de top vijf.[[image file=”2011-09/schermafbeelding-2011-09-12-om-11.00.41.png” align=”right” ]]

Simone van der Vlugt is de grootste stijger van de lijst, haar boek In Mijn Dromen wisselt deze week van plek met Kluun’s Haantjes. De Nederlandse auteurs staan met hun nieuwste boeken nu op respectievelijk plek zes en acht.

Het overige deel van de lijst blijft deze week ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Het debuut van S.J. Watson, Voor ik ga slapen, staat op plek zeven, Zomerhuis met zwembad van Herman Koch op plek negen en De zesde man van David Baldacci staat wederom op plek tien.

Reageer op artikel:
Eén Nederlandse auteur in topvijf
Sluiten