Spring naar de content

CU-Kamerlid Joël Voordewind: 9/11 was géén inside job

Was het een zionistisch complot, waren de vliegtuigen hologrammen, was het de Nieuwe Wereldorde? Tien jaar na de aanslagen op het WTC-complex in New York begon ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind te twijfelen. Hoe konden die torens zo snel en recht naar beneden instortten? En door wie en waarom? Hoofdredacteur Marck Burema van het opinieplatform Geenstijl wist het antwoord: “Zwaartekracht. Newton.” Zoals u op de afbeelding ziet kwam Voordewind er vandaag in de Volkskrant op terug.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Het interview in de Volkskrant (niet online) met Voordewind ging uiteraard over een veel belangrijker onderwerp: de CU’er verdedigt vanavond zijn wetsvoorstel dat een einde moet maken aan het ontkennen van de Holocaust en andere genocides met als doel: aanzetten tot haat.

Onduidelijk is of er een Kamermeerderheid voor het voorstel is. Daarnaast is de vraag hoe nuttig een verbod is. Het handvol holocaust-ontkenners dat Nederland rijk is bestaat vooral uit gestoorden mentaal uitgedaagden die bovendien al juridisch vervolgd worden

Enfin, meer achtergrond vindt u in Trouw dat óók een gesprek met Voordewind had. “Het is schokkend dat de Holocaust op internet veelvuldig wordt ontkend.” Ondertussen vraagt Theodor Holman zich in Het Parool af of Voordewind een dubbele agenda heeft. “Dus als je geen waanzin meer mag debiteren, dan is het nog maar een kleine stap naar het strafbaar stellen van haatzaaien door het beledigen van God.”