Spring naar de content

Ook PVV-dubbelfuncties in Limburg

Gedoe in PVV-land. Het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes is fractiemedewerker van haar eigen fractie. Commissaris van de Koningin Johan Remkes heeft een onderzoek gelast. In Limburg is echter hetzelfde aan de hand. Daar zijn twee Statenleden fractiemedewerker, waaronder de vice-fractievoorzitter.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Twee leden van de negenkoppige PVV-Statenfractie zijn eveneens fractiemedewerker. Het Limburgse Statenlid Michael Heemels is naast Statenlid met de portefeuilles Cultuur, Economie en Leefbaarheid en fractiesecretaris óók fractiemedewerker van zijn eigen fractie. Vice-fractievoorzitter Cor Bosman werkt eveneens als fractiemedewerker. Heemels was tot voor kort docent Duits, Bosman is zelfstandig ondernemer.

Het willen bijverdienen van Statenleden is enigszins begrijpelijk. Volgens Binnenlands Bestuur zijn veel Statenleden ontevreden over hun vergoeding. Ruim drie op de vier leden van de Provinciale Staten vinden de vergoeding (gemiddeld 12.700 euro per jaar) die ze voor hun werk ontvangen, te laag. De andere Statenleden vinden het bedrag voldoende (17,1 procent) of zelfs te hoog (5,2 procent).

Onderwerpen