Spring naar de content

Mars-simulanten zijn uitgeput

De zes mannen die in Moskou een vlucht naar Mars nadoen, zijn psychisch helemaal kapot, meldt een Duits tv-station. Anderhalf jaar zitten de mannen nu in een cabine zoals die ook voor een Marsvlucht gebruikt zou kunnen worden. Die cabine staat in een hangar in de buurt van Moskou. Communicatie verloopt via een vertraging van maximaal 20 minuten, net als bij een echte vlucht ver van de aarde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De enige afleiding die de mannen hebben gehad was de ‘landing op Mars’, een paar maanden geleden. Toen mochten ze in hun ruimtepakken de hangar in.

De afzondering en verveling begint zijn tol te eisen, zo ontdekte het Duitse televisiestation NTV op basis van bronnen bij de Duitse ruimtevaartorganisatie. Via radio en Twitter laten de mannen weten dat ze psychisch uitgeput zijn. Vooral de verveling eist zijn tol, één van de ‘astronauten’ laat enthousiast via Twitter weten dat het voor zijn gevoel 2 graden warmer is. Hij is uitgelaten daarover.

De mannen moeten nog een dikke maand. Die zal iets makkelijker worden. Net als in het echt is de communicatie met de buitenwereld vanaf nu weer zonder vertraging. Dat betekent dat de mannen makkelijker kunnen communiceren met hun familie en vrienden. Ook kan het aftellen beginnen tot het moment dat ze weer op aarde terugkeren.

Als ze uit de cabine komen, hebben de mannen 520 dagen geen zon gezien of rechtstreeks contact gehad met de buitenwereld. Psychologen zijn razend benieuwd hoe ze zullen reageren.

Dit artikel werd ook gepubliceerd op Faqt.nl.

Onderwerpen