Spring naar de content

Fout van zeven miljard in begroting Economische Zaken

Het ministerie van ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL & I) heeft een rekenfout gemaakt in haar begroting. En geen kleintje: het gaat om 7 miljard euro. Zulks werd opgemerkt door de wakkere journalist Richard Sandee van SConline. Geluk bij een ongeluk: na aanpassing scheelt het de belastingbetaler minder subsidie voor windmolenparken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Maar een beetje dom is het wel, to say the least. De fout zit in het bedrag voor duurzame energieprojecten uit 2010. De begroting werd donderdag gepubliceerd en vermeldt een bedrag van 15,2 miljard euro. Dat was al een opvallende 5 miljard euro meer dan vorig jaar, en dat bedrag blijkt nu dus een rekenfout.

“Er is een fout in de begroting geslopen,’ aldus een woordvoerder. ‘De daadwerkelijke realisatie voor 2010 bedraagt 8,2 miljard euro. Het bedrag voor 2010 in het persexemplaar is onjuist. Dit wordt gecorrigeerd in de definitieve begroting.” Overigens is het ‘persexemplaar’ de enige openbare versie van de begroting, waarover iedereen sinds gisteren kan beschikken.

De daadwerkelijke uitgaven aan duurzame energie nemen in 2012 met 100 miljoen euro toe ten opzichte van 2011, aldus de begroting.Het hele verhaal vindt u hier. (Foto: Collectie Spaarnestad)