Spring naar de content

Coelho weer op één, Zafón nieuw in de lijst

Voor de derde week op rij is Paulo Coelho’s roman Aleph het meest gelezen fictieboek in Nederland. De Braziliaan is immens populair en heeft een trouwe schare aan fans getuige zijn meer dan zes miljoen vrienden op Facebook, de bijna 2,5 miljoen volgers op Twitter, een eigen online radiostation en een heus T-shirt met citaat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De enige nieuwkomer in de lijst is Het middernachtspaleis van Carlos Ruiz Zafón. Het nieuwe boek van de Catalaanse bestsellerauteur, dat zich afspeelt in Calcutta, India, komt binnen op de negende plaats.

De opmars van Isabel Allende is nog niet gestokt. De Chileense auteur stijgt met Het negende schrift van Maya klimt van drie naar twee.  Daarmee passeert zij Bella Italia van Suzanne Vermeer die op drie staat. De literaire thrillers van Nicci French en Karin Slaughter maken de top vijf net als vorige week compleet.

Grootste daler van de week is In mijn dromen van Simone van der Vlugt. De Nederlandse schrijfster gaf twee plekken prijs aan Voor ik ga slapen van S.J. Watson en Haantjes van Kluun.

Onderwerpen