Spring naar de content

Hij heeft een weinig benijdenswaardige baan, maar Stef Blok maakt het wel heel bont

Het is een weinig benijdenswaardige functie, voorzitter van de grootste regeringsfractie, maar Stef Blok van de VVD maakt het op de tweede ochtend van de Algemene Beschouwingen wel heel bont. In de bijna drie uur dat VVD premier Rutte antwoorden geeft op de gisteren door de Kamer gestelde vragen, is hij slechts een enkele keer naar de interruptiemicrofoon gekomen en dan nog met vraagjes ‘voor de bühne’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frans van Deijl

Wie ook vooralsnog schittert door afwezigheid is Geert Wilders. Gisteren was hij nog volop verwikkeld in een uren durend vechtdebat met die arme Job Cohen, maar vanochtend gunt hij zijn collega’s alle ruimte om te scoren. Cohen evenwel doet echt z’n best maar als het lastig wordt verliest hij zich in details, zoals bij vragen over de PGB en de AWBZ. Daardoor verliest zijn verontwaardiging alle kracht. Roemer maakt meer indruk, maar is niet zakelijk en dringt niet echt door tot de premier. Pechtold is de enige die op gelijke hoogte met hem weet te komen.

Kort voor de lunchpauze komt Griekenland aan de orde. Hopelijk dan meer dualisme, wat echt iets anders is dan vechtdebatten voeren, ook van de kant van de kleinste regeringsfractie, het CDA, met een Sybrand van Haersma Buma die gisteren nog Wilders superieur bediende. Voor Wilders zijn de Grieken de nieuwe moslims, dus misschien was de ochtend voor hem slechts stilte voor de storm.

Onderwerpen