Spring naar de content

Samsung wil verbod op iPhone

Technieuws voor op de vrijdagmiddag. De ruzie tussen electronicagiganten Samsung en Apple is een nieuwe fase ingegaan. Samsung wil volgende week bij de rechter een import-, verkoop- en handelsverbod voor de iPhone en iPad in Nederland afdwingen. U leest het goed: alle 3G-producten van Apple moeten uit de winkels. Maandag is de eerste zitting bij de Haagse rechtbank.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

In verschillende landen vliegen Samsung en Apple elkaar in de haren. Met name omdat hun projecten zoveel op elkaar lijken. Het resultaat van de strijd is wisselend. Zo heeft de rechter onlangs de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 -concurrent van de iPad- in Duitsland nu definitief verboden. Een stap die de Nederlandse rechter niet wilde zetten. Wel vbond die bepaalde Samsung-telefoons weer niet kunnen. Wat gek genoeg door commentatoren weer wordt uitgelegd als een overwinning.

Nu.nl houdt een dossier bij over de juridische strijd tussen de twee bedrijven die schijnbaar steeds meer bizarre vormen begint aan te nemen. Over het meest recente conflict leest u bij Webwereld dat beschikt over de relevante rechtbankstukken.

Onderwerpen