Je doet NRC-lezers toch ook niet ‘De ontdekking van de hemel’ cadeau, of een Museumjaarkaart?

roelof bouwman 26 sep 2011 Politiek

Ik had ‘m al. Die cd van Miles Davis, bedoel ik, die zaterdag als cadeautje bij NRC Handelsblad zat. En ik denk dat een heleboel NRC-lezers ‘m al hadden. Want NRC-lezers zijn hoogopgeleide mensen met smaakvolle interieurs, studerende kinderen en een zwak voor Alexander Pechtold. Zulke mensen houden ook van jazz – en anders doen ze wel alsof. Jazz is namelijk de geurvlag bij uitstek van het weldenkende deel der natie.

Niet zo slim dus van NRC, denk ik dan. Want je doet hoogopgeleide mensen met smaakvolle interieurs, studerende kinderen en een zwak voor Alexander Pechtold toch ook niet De ontdekking van de hemel cadeau, of een Museumjaarkaart? Voor je het weet wordt het opgevat als een belediging – ook dat nog!

Bij de cd zat tevens een raar boekje. Met een hardkartonnen, kleuterbestendige kaft à la Nijntje, en met teksten die eveneens aan het oeuvre van Dick Bruna leken ontleend. Wist u bijvoorbeeld dat Miles Davis ‘de prachtigste muziek maakte’ en dat hij zo ‘iedereen wist te ontroeren’? Ja, en dat allemaal op zijn trom-pet, want zo heette zijn blaas-in-stru-ment.

Ach, leefde Henk Hofland nog maar.

Reageer op artikel:
Je doet NRC-lezers toch ook niet ‘De ontdekking van de hemel’ cadeau, of een Museumjaarkaart?
Sluiten